1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Titan Quest Missing Textures

Discussion in 'PlayOnLinux' started by Nadeline, Aug 10, 2016.

  1. Nadeline

    Nadeline New Member

    Joined:
    Aug 10, 2016
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Distro : Mint MATE 17.3
    PoL : 4.2.10
    GPU : Nvidia Geforce GTX 770 2GB GDDR5 with nvidia-352 driver
    CPU : Intel Core i5-4670k

    Sometimes (doesn't always happen) when I start the game, all of the characters, NPCs and monsters are missing textures... I followed the Titan Quest guide from 2013 since all I have is the disc (without the expansion) for the game to install.

    Attached Files:

  2. booman

    booman Grand High Exalted Mystic Emperor of Linux Gaming Staff Member

    Joined:
    Dec 17, 2012
    Messages:
    7,727
    Likes Received:
    552
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Linux, Arizona
    Home page:
    Hi Nadeline, the first thing I noticed was your nvidia driver version. You might want to try and update them with this guide: Nvidia Drivers

    Also, I do remember this happening in the past. You may want to test Titan Quest with newer version of Wine since that guide is pretty old. Try Wine 1.8.3 or even Wine 1.9.15-staging
    Nadeline likes this.
  3. booman

    booman Grand High Exalted Mystic Emperor of Linux Gaming Staff Member

    Joined:
    Dec 17, 2012
    Messages:
    7,727
    Likes Received:
    552
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Linux, Arizona
    Home page:
    I installed Titan Quest this weekend and had the same problem.
    The way I fixed it was turning the "Detail Level" in Video Options to: Low
    Restart the game and turn it back to "High"
    That seemed to fix the problem.
    I also tried a few other packages like d3dx9_43, but I don't think it made a difference

    Let me know if this helped
    Nadeline likes this.
  4. Nadeline

    Nadeline New Member

    Joined:
    Aug 10, 2016
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    It's fixed now, thank you for the help! Updating the Nvidia drivers seemed to be the solution (I hadn't updated it at all since installing Mint last December). I use the Wine 1.9.16 version (also didn't know that using the new versions of Wine helped, so I've always just used whatever was used when installing a game from the PoL website).
  5. booman

    booman Grand High Exalted Mystic Emperor of Linux Gaming Staff Member

    Joined:
    Dec 17, 2012
    Messages:
    7,727
    Likes Received:
    552
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Linux, Arizona
    Home page:
    Awesome! I was able to run Titan Quest on two difference machines as well.
    I'm happy the game still works with newer versions of Wine.

Share This Page